Statioșka spune:

Din cele mai mari 435 de întreprinderi timișene, doar 197 (aproape jumătate) au depășit cu adevărat criza începută în 2008. Cele mai multe întreprinderi sunt înregistrate în domeniul cultivării cerealelor, iar, din acestea, 40% nu au revenit încă la indicatorii de ”sănătate”  de acum șase ani. Atenție - vânzările fără profit sunt suspecte din punct de vedere fiscal!  

22% din companiile cu acționar majoritar străin au înregistrat pierderi nete cel puțin trei ani în perioada 2008-2013, dublu față de ponderea din rândul companiilor deținute de acționari rezidenți. În general, pierderile nete au crescut mai repede decât cele operaționale. Atenție, grupuri de companii, verificați prețurile de transfer! 

În 2013, 34% din marile companii au înregistrat o marjă de profit operațional între 1 și 5%, aproape dublu față de 2008. În schimb a scăzut ponderea profiturilor consistente (marjă peste 5%), comparativ cu 2008. Atenție - verificați care este intervalul de piață în industria pe care acționați (faceți analiza de comparabilitate)!

 

Găsiți aici și restul datelor pe care lucrează și autoritățile fiscale când conturează harta riscurilor fiscale, inclusiv din punct de vedere al prețurilor de transfer, la nivelul marilor contribuabili din Timiș.

Pentru comparație, vedeți datele la nivel național (Statioșka și Pe ce ne bazăm?), București și Sibiu.

Statioșka este o analiză originală marca TPS realizată cu ajutorul bazei de date TPSoft - piece of data you need.

Pentru a avea acces oricând la datele prin care vă faceți propria hartă de risc, click aici!  

 

Notă - analiza a apărut și în revista Business Days Magazine, ediția Timișoara, martie 2015