Dragii noștri parteneri,

Iată că și în acest an, nedezmințit, ne trezim cu un plugușor fiscal guvernamental de numai … ușor nu e! Parcă vedem deja brazdele grele pe care o să le tragem la anu care vine. Care este...

Un an deja vestit
Cu BR-EXIT blagoslovit
Și mari schimbări anunțate
De te ia cu ”BRR”, măi frate...

Uite că ne-a apucat și pe noi cheful de plugușor! Dar noi chiar vrem să vă facem traiul fiscal mai ușor și să vă aducem în acea zonă de siguranță de care afacerea dumneavoastră are oricând nevoie.
În vremuri de Brexit, acestei zone de siguranță i s-ar spune Backstop.

Dar, mai multe, în obișnuitul nostru TPS ExpreS de decembrie, cu plug(ușor)-in 2019:

  •  Traseul politic și fizic al Uniunii fiscale Europene

Atenție, se închid ușile. Urmează stațiile de pe liniile ”Transparenței”, Linia de manevră pentru trecerea pe linia ”Marea Consolidare”, plus linia ”Noul TVA”. Atenție la pași!

  • Despre nevoia de backstop

În fiscalitate, să ai backstop/buffer se cheamă să ai bine pregătite răspunsurile la cele două întrebări clasice, redefinite – CE se taxează? și UNDE se taxează?

  • Invitație la Ritz. Ce mai zic americanii?

Câteva titluri de la o mare conferință pe fiscalitate care va avea loc la începutul anului viitor la Washington: ”Banii învârt lumea”, ”Regimul fiscal internațional – mutarea frontierelor și erodarea granițelor” , ”Luptă sau îți zbor capitalul!” , ”Cât de exagerate sunt zvonurile privind dispariția lungimii de braț (principiul valorii de piață)?”, ”Curtea Supremă a SUA ne-a dat harta Wayfair; încotro merge lumea?”

  • Invitație la seminariile TPS

Vă așteptăm și în 2019 la întâlnirile unde temele globale devin locale (e vorba de mai mult decât tema prețurilor de transfer!). În baza tradiției TPS, sharing knowledge este deschis și liber (de taxe) pentru toți cei care simt nevoia să nu fie luați prin surprindere de schimbare!

  • Ți-ai verificat statusul CbCR?

Pentru mai multe pe tema CbCR (aka ”Ce bine se Citește Riscul!”) vă rugăm să revedeți TPS ExpreS 2017. Dacă aveți întrebări privind situația în care se poate afla compania dumneavoastră în acest moment legat de obligațiile CbCR, nu ezitați să ne transmiteți un mesaj direct la: adrian.luca@transferpricing.ro ! O verificare acum vă scutește de multe necazuri!

  • Pentru date bune și bogate, începe anul cu noua ofertă personalizată TPSoft!

Interfața simplă a TPSoft asigură funcțiuni rapide de segmentare și căutare între primele 100.000 de companii românești (practic întreaga economie, raportat la cifra de afaceri), cu întreg tabloul financiar-contabil pe perioada 2008-2017 (da, deja sunt încărcate datele pe 2017!). De curând, am adăugat un nou modul “Analiză relație de afiliere“, care te ajută să afli cum sunt „înrudite”
companiile între ele, prin deținerile acționarilor sau administratorilor în alte companii.

Iar acum, că-i sărbătoare,
Frați români, înc-o urare:
Sănătate, bucurie
Și ce-i bun, cu voi să fie!

Sărbători Fericite!

vă urează oamenii de la TPS
De zece ani, echipa dumneavoastră pentru Transfer Pricing în Siguranță!