Prin accesarea modulului „STUDII DE COMPARABILITATE” din baza de date TPSoft, obții informații esențiale pentru realizarea studiilor de benchmarking (comparabilitate), parte a dosarului și a politicilor de prețuri de transfer. Afli instant marjele de profit pentru diferite tipuri de tranzacții, în orice industrie. Vei ști din start cum să-ți încadrezi tranzacțiile în "intervalul de piață", așa cum cere legea!

Interfața permite căutarea după diverse criterii (ex. cod CAEN, independență/afiliere, număr angajați, dimensiunea cifrei de afaceri, companii care înregistrează pierderi, intervale de timp analizate) și calculează automat mediana și intervalul de piață în funcție de indicatorul de profitabilitate dorit și perioada analizată (2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 și perioade de trei sau cinci ani in cazul analizelor multianuale).

Indicatorii de profitabilitate în funcție de care se poate calcula intervalul de piață sunt:

  • marja de profit aferentă costurilor operaționale;
  • marja netă din vânzări;
  • marja brută din vânzări;
  • rata de rentabilitate a activelor.

Utilizarea bazei de date permite extragerea datelor selectate într-un format excel astfel încât utilizatorul își poate calcula și alți indicatori dupa preferință.

Pentru o navigare-test prin noua baza de date TPSoft, vă rugăm să transmiteți aici mesajul dumneavoastră, cu mențiunea ”credit pentru TPSoft”.